Škola gitare za početnike

Želite li naučiti osnovne gitarske akorde i zasvirati na tulumu, ili naučiti pjesmu omiljenog vam benda/pjevača/pjevačice. Ili pak tražite solidnu osnovu na kojoj bi izgradili nešto ozbiljnije, postali “pravi” glazbenik, gitarista….zašto ne. U našoj školi gitare sve pokrivamo.

Početci nisu nisu nimalo lagani, pogotovo ne na gitari. To je ponajviše zbog razlike u motorici lijeve i desne ruke, za razliku od klavira. Uz pravodobni savjet i poduku, vaše učenje  gitare bit će mnogo brže i bezbolnije.

Uz razumijevanje tehnike sviranja mora se razumijeti minimalni elementi glazbe. Na prvom mjestu ritam, pa zatim tonalitet, dinamika i još neki pojmovi, kako naše sviranje ne bi bilo robotsko i mehaničko ponavljanje određenih radnji, bez imalo razumijevanja srži glazbe.

Također, ovdje je naša pomoć u odabiru instrumenta, kako ga ugoditi, održavati i koja vam je dodatna oprema neophodna. Kako promijeniti žice, različite vrste gitara, sviranje trzalicom ili prstima…, sve ove dileme mogle bi nekome tko se nikad nije susreo sa gitarom zadati glavobolju.

Od početka pratimo ritam napretka svakog pojedinca i srtalno se prilagođavamo potrebama istog, sljedeći vašu konačnu viziju i želje učenja.

Na samom početku učenja izvode se određene tehničke vježbe. One su ključne za pravilno postavljanje sviračke tehnike, kako bi se kasnije moglo neometano napredovati i postepeno svladavati sve zahtjevnije izazove na gitari. Dobra tehnika je temelj kvalitetnog muziciranja i ukoliko se ne svlada na pravilan način može doći do ozbiljnijih problema u daljnjem napredovanju.

Spomenute vježbe pravilno postavljaju tehniku lijeve i desne ruke, i tako su osmišljene da pripremaju polaznika za konkretne glazbene primjere, bilo da se radi o ljestvicama, rastavljenim akordima, soliranju, riffovima i sl.

Glazbena teorija uči se za potrebe razumijevanja gradiva na gitari. Tu spadaju osnove harmonije, intervali, dijatonski sustav, zapisivanje tonskih visina i ritma.

Za početnike namijenjeni su jednostavniji akordi u prvoj poziciji. Kada se svaladaju, moguće je odsvirati velik broj pjesama, a uz to su i baza za nadogradnju na neke kompliciranije akorde.

S obzirom na raznolikost tehnika sviranja, uči se sviranje trzalicom, prstima, legato sviranje, prebiranje akorada, “bendanje” žica, vibrato, tapping…

Kada se stvori dobra baza, pojedinac se može usmjeriti prema vlastitom stilu, jer spomenuta medota razvija mogučnost primjene znanja u svim glazbenim pravcima, od rocka, bluesa, metala, jazza i u svim razinama profesionalnosti, bilo da se polaznik želi ozbiljnije i profesionalno baviti glazbom ili čisto kao hobi “za vlastitu dušu”.

Gdje smo?

Eduard Škola Gitare

fefewf

Ukoliko želite, instrukcije iz gitare se mogu odviti na adresi koja vama odgovara.

Kontaktirajte nas na broj 091/5481203

ili putem obrasca:

7 + 13 =